Уряду вдалося переконати західних партнерів, що підвищення пенсійного віку до 65 років не дасть економічного і соціального ефекту і може бути використано Росією, щоб розкачувати ситуацію в Україні. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським телеканалам у п’ятницю, 27 лютого.

Глава Уряду зазначив, що під час переговорів із Міжнародним валютним фондом однією з ключових вимог МВФ було підвищення пенсійного віку для українських громадян до 65 років.

«Ми провели три місяці в розмовах. Нам вдалося переконати наших західних партнерів, що на даному етапі підвищення пенсійного віку на п’ять років не дасть ні економічного, ні соціального ефекту», - наголосив він.

Більш того, підкреслив Арсеній Яценюк, це могло б бути політично використано Росією, «яка тут буде за невеликі гроші влаштовувати кожен день пікети під Урядом, Верховною Радою і під Адміністрацією Президента, щоб розкачувати ситуацію».

«Росія тоді вже не буде проводити атаку на Сході, їм не треба буде атакувати. У них задача – тут все розколихати», - наголоси він.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності проведення жорстких реформ: «Але я усвідомлюю, що в сьогоднішніх умовах, коли людям і так настільки важко, - це вже означає перетиснути».

«Нам вдалося відійти від підвищення пенсійного віку до 65 років», - додав Глава Уряду.

Джерело: Урядовий портал