У Рівному люди масово потерпають від недобросовісних продавців меблів. Ще кілька місяців тому рівняни оплатили бажані товари і досі їх не отримали. Підприємці кивають на економічну нестабільність у державі, стрибок долара. Тому мовляв не можуть вчасно привезти замовлення. Людям вже увірвався терпець і вони звернулися у всі контролюючі органи. А ось тут саме цікаво - жоден з них не може допомогти потерпілим.

Галина Тихонівна ще влітку минулого року у магазині «12 стільців», що у Рівному на вулиці Гагаріна, замовила елітну спальню. Не пошкодувала за неї 3 880 доларів США. Всю суму сплатила одразу.

Вже минуло півроку. За цей час жінці привезли лише шафу та ліжко неправильного розміру. Всі інші складові спальні рівнянка й досі чекає.

Влітку 3.880 доларів дорівнювали 51 тисячі гривень. Зараз це співвідношення значно вище. Підприємець не везе жінці меблі і, звісно, не збирається віддавати «зелені», курс, якого зріс вдвічі. У чому проблема, не вдалося дізнатися і журналістам - телефон директора «12 стільців» постійно мовчить.

Коли ми приїхали у магазин, нас чекав не менший сюрприз. Чоловік не сплатив орендну плату, тому їх зачинили.

Де шукати правди і хто має повернути гроші за товар – потерпіла вирішила дізнатись у інспекції з питань захисту прав споживачів. Написала заяву на недобросовісного підприємця.

Просити захисту Галина Власюк вирішила і у міліції. Написала заяву на власника магазину, звинуватила його у шахрайстві. Розбиратися у даній справі міліція довго не стала. За три дні поставила крапку.

Інспекція захистити споживача не може, а міліція підприємця злочинцем не вважає. То що ж виходить – контролюючі та правоохоронні органи безсилі?

Хочеться запитати - навіщо вони взагалі існують?

Що робити ошуканим людям? Хто має повернути гроші за товар, або ж змусити власника магазину привезти меблі. Юристи кажуть – тільки суд.

Більше того, юристи радять на бездіяльність міліції скаржитись у прокуратуру, а на інспекцію з питань захисту прав споживачів - до її вищого керівництва у Київ або ж знову ж таки до Феміди.

Але не все так безнадійно. Після втручання журналістів прокуратура з'ясувала, що закривати кримінальне провадження так швидко міліція не мала права і тому повернула його на дорозслідування.

Галина Власюк не хоче нікого карати, вимагає лише аби їй привезли замовлені меблі. Якщо ні, то віддали долари, якими вона розрахувалась. Але хочеш миру - готуйся до війни. Рівнянка все ж сподівається, що совість у керівника магазину прокинеться. Втім, паралельно вже починає готувати всі документи для позову на нього у суд.