Не такий страшний прямий ефір, як його депутати малюють. Піврічні побоювання депутатів Рівнеради виявились… мильною бульбашкою. Інтернет-портал OGO.ua в останній місяць року успішно провів трансляцію прямих ефірів обласної та міської сесій. 

Півроку "розжовували" міські обранці ситуацію з трансляцією засідань сесій в Інтернеті. Нагадаю, що ще влітку редакція OGO.ua вирішила піти назустріч органам місцевого самоврядування і більше повідомляти про їхню роботу мешканцям області. Запланували робити відеотрансляції сесійних засідань. Адже й досвід такої справи маємо чималий. 
Проте такої допомоги міські обранці, аж ніяк не чекали. І почали ховатися. Думали, дозволяти те діло чи ні. У підсумку вирішили — їм, депутатам, трансляція не потрібна. А про виборців подумали? Це при тому, що все обладнання, інтернет-канал Видавничий дім "ОГО" надавав сам. Ні копійки з бюджету. 
Більш далекоглядними й розважливими виявились депутати обласної ради. Не виставляли себе на посміховисько роздумами на тему "транслювати чи ні?". Одразу дали мовчазну згоду. Тим паче за законом журналісти і так мають право знімати сесійні засідання. Як підсумок — кілька трансляцій з сесійної зали Рівне нської облради. Відповідно і якість, й аудиторія постійно зростає. Справді, багатьом рівнянам цікаво, хто і як вирішує долю краю. 
А що міська рада? Не так сталось, як гадалось депутатам. OGO.ua не здається — за нами інтернет-спільнота, яка була обурена відсутністю дозволу. Тому на останнє в нинішньому році сесійне засідання міськради все ж таки вирішили зробити депутатам подарунок — відеотрансляцію. 
Якщо чесно, то очікували на спротив депутатів. Що будуть протестувати проти трансляції, закривати камеру, виганяти журналістів. А депутати просто… нічого не помітили. Адже сучасна портативна телестанція в мінімальній комплектації — непримітна. Ну знімає камера телебачення і що? А до журналістів з ноутбуками у залі всі вже звикли. Команда порталу вже більше року висвітлює роботу сесій у тестовому режимі з допомогою мобільних пристроїв. Вже і інші редакції перейняли цю успішну практику. Що ж до інших пристосувань та програм — виробнича таємниця. 
Триває сесія. Депутати голосують та сваряться, ми знімаємо, глядачі спостерігають. Всі задоволені. Перші, щоправда, не здогадуються, що їх транслюють, а другі їм нічого не кажуть. Хоча інколи й кортіло сказати найбільш галасливим депутатам: усміхніться, вас знімає прихована камера. Курйозності додала фраза депутата Олега Тищенка, котрий під час розгляду одного з питань звернувся до колеги: "Всі намагаються виступити і сказати свою думку. Уяви, що б робилося, коли б в онлайні трансляція була?" У цей же час у двох метрах від них працювала наша камера… Про те, що депутати "в прямому ефірі”, вони дізнались потім від міського голови, який наступного дня оголосив про трансляцію, відкриваючи друге пленарне засідання сесії.
Отож, панове депутати, не такий страшний прямий ефір, як ви уявляли. Тому Інтернет-портал OGO.ua й надалі транслюватиме засідання сесій. Якщо ж у народних обранців виникнуть заперечення… У них можливість заборонити зйомку, виставати журналістів із зали завжди є, а от законного права — немає. Хоча навряд чи хтось ризикне гнобити свободу слова перед виборами?