На Рівненському полігоні завершується перевірка якості індивідуальної підготовки мобілізованих.

Сьогодні, 6 березня, на Рівне нському загальновійськовому полігоні комісія управління оперативного командування «Північ» завершує перевірку якості проведення індивідуальної підготовки некваліфікованих спеціалістів, які були призвані до лав Збройних Сил України в рамках четвертої хвилі часткової мобілізації.

Командири навчальних підрозділів, які мають досвід антитерористичної операції та виконання миротворчих завдань, здійснювали підготовку підлеглих в умовах, максимально наближених до бойових.

Як зазначив старший офіцер управління бойової підготовки оперативного командування «Північ» підполковник Петро Василюк, навчальна програма виконана у повному обсязі.

— Протягом занять, понад дев’яносто відсотків з яких — практичні, було відпрацьовано дії особового складу в разі потрапляння у засідку під час конвоювання колон, виявлення та знешкодження фугасів у ході здійснення маршів, порядок дій військовослужбовців під час артилерійських обстрілів, контрснайперська боротьба, заходи підвищення живучості, а також дії військовослужбовців на блокпостах та контрольно-перепускних пунктах, — повідомив офіцер.

Особливістю навчального процесу цього разу стала інтенсивна програма з тактичної медицини. Завдяки громадській організації «Білі берети — Рівне » курс підготовки пройшли бійці всіх підрозділів, поглиблену навчальну програму проведено для представників медичної роти. Про це повідомляє прес-центр оперативного командування «Північ»