Підписання угоди про Асоціацію з Європейським союзом лише початок. Щоб реально наблизитись до Євросоюзу, потрібні конкретні справи. Лише так українці можуть отримувати закордонні транші, які допоможуть закрити прогалини у держбюджеті та реалізовувати низку реформ та ідей. Як це робити у Рівному розповідали учасники делегації Представництва ЄС.

Три з половиною мільярди євро. Саме таку суму з 1991 року Україні вже надав Європейський союз. На цьому фінансова допомога не припиняється.

Підписання угоди про асоціацію з ЄС - це не кінець, а початок складного шляху для українців, кажуть експерти з питань євроінтеграції.

Задля повноцінного впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в нашій державі створений центр, який координує діяльність усіх міністерств та органів центральної влади.

Пріоритетні напрямки розвитку в Україні визначили вже давно, - говорить Вікторія Давидова. Серед них верховенство права, реформи в законодавчій сфері, реформа судової системи, галузь енергозбереження.

Крім того, Європейський союз готовий фінансувати грантові програми в Україні для організацій громадянського суспільства. Цьогоріч планують виділити на це 7 мільйонів євро. Щоправда, ідеї пропонувати і впроваджувати їх в життя мають самі українці. Така співпраця з ЄС вже багато років успішно існує в нашій державі.

Співпраця громадських активістів з ЄС - це гарний шанс для реалізації своїх проектів. Адже інших джерел фінансування фактично немає. Свої сили збирається спробувати і рівненський громадський активіст Святослав Клічук.

Брати ініціативу у свої руки підприємець Володимир Новацький не боїться. Говорить, усі бізнесмени намагаються це робити. Тож для майбутньої співпраці з ЄС він вже теж готується.

Наскільки успішними ми станемо і як добре житиметься в Україні у майбутньому, залежить багато в чому від нас. Однак, відомо точно - для цього доведеться плідно працювати.