Кажуть, українська армія тримається на волонтерах, а допомагають їй не тільки місцеві, а й благодійники з-за кордону. Цього разу до рівненського воєнного шпиталю приїхали українці, місцем постійного проживання яких є Сполучені Штати Америки.

Ігор Коваль вже двадцять три роки працює і мешкає у Клівленді, штат Огайо. Саме там за часів Майдану він з однодумцями та корінними українцями організував волонтерську спілку. Тоді збирали і відправляли допомогу на Революцію Гідності та сім'ям Небесної сотні, а згодом з розгортанням конфлікту на сході України почали збирати матеріальну допомогу для наших солдат.

Перев'язочні матеріали та обладнання у лікарню - все це отримав рівненський військовий шпиталь. Медики запевняють - волонтерська допомога є дуже необхідною.

Для прикладу купити в Україні семирічний апарат УЗД коштує близько 20 тисяч доларів, а для волонтерських організацій в Америці він коштує близько ста доларів.

В Рівне потрапила лише третина усього вантажу. Ігор Коваль каже, що розвезти її Україною можна було би ще в листопаді, проте з незрозумілих причин волонтерський вантаж тримали на кордоні більше двох місяців.

Волонтери переконують - вже готові передати ще одну партію допомоги. Аби не було зволікання на кордоні.