Екобудівництво не тільки модне, а дешевше. І оди квадратний метр такого житла може коштувати до двох тисяч гривень, якщо будувати самому. У цьому переконаний експерт та практик з екологічного будівництва Андрій Бобровицький, який 11-12 березня провів саме у Рівному. Під час лекції у НУВГП він ознайомив студентів із особливостями застосування при будівництві натуральної сировини. Послухати лекцію про нові технології завітали і професійні будівельники, які цікавляться тонкощами екотехнологій.

Гуру екобудівництва - Андрій Бобровицький завітав до Рівного, аби поділитися власним досвідом у цій галузі. Чоловік вже звів собі екобудинок. Тому зі знанням справи пояснює - будувати з екологічних матеріалів - себто соломи чи очерету вигідно.

Якщо ж залучити до будівництва стару традицію - толоку, то зменшити вартість робіт можна і на 50%, каже Андрій Бобровицький. Це не тільки згуртує людей, а й вирішить чимало питань. Зокрема забезпечення доступним житлом переселенців, а також мінімізує затрати на обслуговування вже збудованого екожитла.

У важливості запровадження екотехнологій переконаний і депутат рівнеради Святослав Євтушенко, який організував зустріч із лектором і сам на місцевому рівні популяризує Екобудівництво.

Послухати лектора вирішив і представник будівельної фірми Ворлиньбуджитло. Каже, їхня компанія вже має певні напрацювання, тож спеціалісти шукають більше знань, задля вдосконалення.

Детальніше про особливості екобудівництва усі охочі мали змогу під час спеціалізованого семінару. Якраз для тих, хто хоче розвивати екобудівництво як комерційний проект, хто вже спробував впроваджувати екобудівництво і має технічні питання і хоче займатися цим професійно.