Цього року на Рівненщині 184,4 тис. грн, які надійшли до бюджетів у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, спрямовано на проведення інвентаризації земель, 116,8 тис. грн – на заходи з охорони земель та 20 тис. грн – на проведення нормативної грошової оцінки земель.

Наразі територіальні органи Держземагентства у Рівне нській області продовжують проводити активну роз’яснювальну роботу з головами сільських, селищних, міських рад, головами районних державних адміністрацій щодо необхідності раціонального використання земель, збереження їх родючості, запобігання необґрунтованому вилученню земель сільгосппризначення для несільськогосподарських потреб.

За повідомленням землевпорядної служби області, на сьогодні із сільсько- та лісогосподарського виробництва на Рівне нщині вилучено 1,05 га сільськогосподарських угідь (1,047 га – рілля і 0,006 га – сіножаті). Від початку року до бюджетів надійшло 32,1 тис. грн у порядку відшкодування втрат.

Нині в області на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад знаходиться 3,4 млн грн, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

Про це повідомили у прес-службі Держземагентства України