Танцюють всі... Ой їдуть всі- вулицею Соборною. Координаційна рада з питань дорожнього руху м. Рівного на сьогоднішньому засіданні підтримала ініціативу - зробити доступною головну дорожню артерію міста для всіх охочих проїхатися центром. Правда, триватиме цей експеримент три місяці. А далі побачать. Отож, що спонукало чиновників відкрити Соборну та які можуть виникнути проблеми в зв'язку з цим - дивіться далі.

Транспортне навантаження на вулиці міста, зокрема на Соборну зменшилось удвічі, кажуть у міському управлінні транспорту. Відтак вирішили піти назустріч містянам, які тратять чималі кошти на пальне, шукаючи об'їзд ділянки центральної вулиці, як того вимагають знаки. В обласному управлінні ДАІ вже підготували звернення до міського голови, щоб їх - знаки - зняли.

В управлінні транспорту і зв'язку розуміють - ініціатива може спричинити утруднення руху центром. Але наскільки це негативно вплине на організацію руху покаже час. Бо знаки якщо і знімуть, то лише на три місяці.

Не тільки проїхати Соборною, а й дихати стане важко від відміни заборони проїзду центром міста, впевнений голова транспортної комісії Рівне ради Святослав Євтушенко. Бо пам'ятає скільки скарг на важке повітря було від мешканців вулиці Соборної, ще до заборони їздити центром.

Тим не менше, експеримент розпочнеться після підписання відповідного розпорядження міським головою. Тоді і знімуть заборонні знаки на Соборній. А от при в'їздах у місто знаків додасться - там де їх ще немає з'являться ті, що забороняють рух вантажівок транзитом.