Сьогодні на рівненських дорогах водії помітили перших ремонтників. Асфальт клали на перехресті вулиць Гагаріна та Черняка. Щоправда самі ремонтники назвали це тимчасовим і аварійним ремонтом, який роблять собі у збиток, відтак і без дотримання технологій, а робити якісно почнуть тоді, коли побачать обіцяні мільйони з бюджету.

З порушенням всіх можливих норм, без дотримання жодних технологій на залишки дороги висипали кілька вантажівок асфальту, попередньо поливши проїжджу частину смолою з високотехнологічних чайників.

Активісти, разом з експертом - будівельником спробували дізнатись, що саме відбувається на перехресті.

Ці роботи, пояснив активістам виконроб, фірма робить собі у збиток. А ремонтувати нормально почнуть тоді, коли побачать у себе на рахунку обіцяні мільйони бюджетних гривень.

Близько двох мільйонів державних гривень субвенції на ремонт перехрестя вулиць Гагаріна та Черняка приватній фірмі виділить обласна рада. Гроші приватникам, через тендер, платитиме непідконтрольне місту обласне управління капітального будівництва. От і виходить, що за якість робіт питати буде нікому.

Та і там, де якість ремонту гарантували ремонтники, а контроль брав на себе особисто міський голова, не все так добре, кажуть активісти.

Інший дорожній довгобуд - на Соборній, де асфальт також зняли два роки тому, а от ями - залишились, - передадуть на фінансування місту. Коли це буде, скільки це коштуватиме рівнянам, в чиїх кишенях осядуть бюджетні гривні, а головне - як поремонтують - прогнозувати не береться ніхто. Натомість фахівці же порахували, що ремонт вулиці Гагаріна та горе-перехрестя коштуватиме втричі більше, ніж на це закладено коштів в бюджеті. Обіцяні ж роботи з якісного ремонту цієї вулиці розпочнуться за тиждень - півтора і триватимуть доти, доки грошей на це вистачить.