Для чого вам потрібні вихідні дні? Для відпочинку, - скажете ви. Але ж відпочинок буває різним, напевно тому, одні встигають відпочити за суботу-неділю, а інші навіть не помітили, як два дні пролетіли, а вони так нічого й не зробили, навіть відпочити не вийшло. Як же провести вихідні, щоб і відпочити і щоб користь була?

Щоб вихідні не пройшли дарма потрібно:

По-перше, сказати "Ні" лежанню на дивані, перегляду телевізора, сидіння за комп'ютером. І сказати "Так" цікавому відпочинку і розвагам.

По-друге, прийняти рішення кожні вихідні робити щось незвичайне, корисне, цікаве і т. д. Погодьтеся, найяскравіші спогади залишаються від чогось незвичайного. Наприклад, ви зробили щось вперше або ж вам друзі підготували сюрприз, якого ви не очікували, або ж ви відвідали нове місто, країну. Щоб таких спогадів було якомога більше, частіше виходьте зі своєї зони комфорту.

Існують багато нескладних і цікавих занять, які зроблять ваші вихідні приємними і такими, що запам'ятаються.

1. Поїздка в інше місто

У будь-якому місті завжди є, що подивитися, щось цікаве і те, чого немає в вашому місті. Вражень буде більше, якщо поїздка буде спонтанною. Прийдіть в п'ятницю ввечері на вокзал і придбайте квиток на найближчий потяг. Якщо не любите далекі поїздки або ночівлі в незнайомому місці, завжди можна знайти цікаві місця і пам'ятки поблизу, на відстані декількох годин їзди.

2. Влаштуйте свято дітям

Сходіть з ними в цирк, зоопарк або розважальний центр і пориньте у світ дитинства. Дозвольте собі побути дитиною і від душі повеселитися. Можна ввечері пограти всією родиною в настільні ігри або бадмінтон. Час, проведений з дітьми - це прекрасний відпочинок для душі і тіла.

3. Екстремальні вихідні

Якщо хочеться додати адреналіну в вашу рутинне життя, спробуйте покататися на скейті, роликах, можна стрибнути з парашутом, постріляти в пейнтбол.

4. Влаштуйте суботник

Його можна влаштувати як у себе у дворі, так і вдома. Зробіть генеральне прибирання, ну якщо не у всій квартирі, так хоча б в одній кімнаті або робочому місці, або в комп'ютері. Викидайте все зайве, весь мотлох і завали, і ви помітите, наскільки просторіше стало. Вам захочеться дихати на повні груди і радіти результату.

5. Друзі чи родичі

Іноді для повного щастя нам не вистачає самої малості, наприклад, розмови по душах або просто поговорити ні про що в приємній компанії. Сходіть в гості або запросіть гостей до себе. Зробіть подарунки дорогим вам людям.

6. Відпочинок на природі

Що може бути краще вилазки на природу? Правда, у багатьох відпочинок на природі асоціюється з шашликами та випивкою. Але це складно назвати відпочинком на природі. Який толк від природи і свіжого повітря, якщо ви нічим цим не насолоджуєтеся? Спробуйте поїхати в друзями або родиною в ліс або на річку, походіть босоніж по траві, влаштуйте фотосесію. Можна взяти напрокат коней або велосипеди та покататися. А ще краще сходіть в похід.

7. Культурні вихідні

Коли ви востаннє були в театрі або музеї? Зараз багато новинок і незвичайних виставок, серед них є і безкоштовні. Спробуйте влаштувати собі культурний відпочинок і вам буде, що розповісти колегам або друзям. Впевнені, що такий відпочинок вам запам'ятається.

8. Займіться саморозвитком

Відвідайте який-небудь семінар або міні-курс. Навіть, якщо немає нічого примітного, завжди є можливість пройти тренінг онлайн або завантажити курс з інтернету. Якщо вас гризе якась проблема і вона не дає вам насолоджуватися життям, запишіться на сімейні розстановки. Це дуже потужний інструмент. І пам'ятайте, що вкладання в себе - це найкращі вкладання.

9. Займіться спортом

Ми любимо відкладати все до понеділка. А ви візьміть і почніть в суботу займатися спортом. Наприклад, бігом підтюпцем. Або ж запишіться в спортзал або фітнес-клуб. Можливо, це стане відправною точкою і вашим новим захопленням.

10. Приділіть час хобі

Нам завжди не вистачає часу на себе і своє хобі. Чому б саме на вихідних замість прання і прибирання не приділити трохи часу своїм інтересам.

P.S. Існує ще маса варіантів створити чудовий настрій. Проведіть вихідні так, щоб пам'ятати про це ще як мінімум до наступних вихідних.