Сім'я досі не вірить у його смерть. До грудня минулого року він вважався зниклим безвісти. Але ДНК-аналіз показав, що одним із загиблих у Ілловайському котлі, виявився 23-річний хлопчина, старший солдат з 51 бригади Сергій Головчак. Юного героя з Костопільщини поховали 19 грудня - у День святого Миколая.

Винахідливий Сергій завжди знаходив вихід з найскладніших ситуацій - каже мама.

Комунікабельним та легким на підйом Сергій Головчак був з дитинства - пригадує перша вчителька. Був лідером у класі, турбувався за всіх однокласників та й за імідж цілого класу загалом. Змалечку захоплювався спортом та стрільбою, зокрема.

Щирим та веселим назавжди запам'ятала коханого чоловіка і дружина Сергія. Часто розповідає сину Івану про тата-героя, якого хлопчик по-дитячому досі називає "Сійоня"...

До війни Сергій відслужив у Генштабі. Після служби їздив на заробітки, а згодом влаштувався на місцеве підприємство "Свіспан Лімітед". Мобілізували Сергія до зони АТО одним з перших в районі...

Світлий образ Сергія досі підтримує друзів у найтяжкі хвилини. Його загибель стала для них ще одним стимулом для боротьби та перемоги.

Ми не маємо права забути. Ми не маємо права робити вигляд, що нічого не відбувається. Вшановуючи пам'ять загиблих, не забувайте і про живих. Їм потрібна ваша підтримка та небайдужість.