У Здолбунові злодій мало не загинув у церкві. Чоловік зайшов у храм під час служби. Сховався у дзвіниці. Коли всі люди розійшлись, пішов і батюшка – непроханий гість вийшов із схованки і почав цупити гроші у скриньках. Як кишені були повні - вирішив покинути церкву. Але всі двері були замкнені. Тому одні з них підпалив. У церкві виникла пожежа і крадій мало не загинув. Чим все закінчилось – дивіться у сюжеті з місця події.

Храм знаходиться на вулиці Гончара, це неподалік залізничного вокзалу у Здолбунові. Того дня на вечірню службу прийшло чимало людей. Був серед них і мешканець Молдови, 36-річний Олег. Втім прихожанин не завітав у церкву молитись, а мав злочинний намір. Крадій виліз на дзвіницю. Дочекавшись, поки усі вийдуть, а храм зачинять, зловмисник вийшов зі схованки. Зробив це незвично. Взяв мотузку зі дзвону і спустився до низу.

Далі відімкнув скриньки для пожертв і став діставати звідти гроші. Назбирав 2 200 гривень. Коли все забрав, вирішив втікати. Спершу зняв скло у вікні. Але пролізти крізь грати не зміг. Тому став ламати замки у дверях. А їх у церкві кілька.

Вийти на вулицю крадій не зміг. Підпалив одні з дверей. Мабуть, думаючи, що вони згорять і він таким чином вибереться. Але насправді злочинець зробив пастку для себе. Їдкий дим став заповнювати церкву. Його побачив кочегар, який прийшов вранці перед службою.

Біля церкви живе настоятель. Кочегар відразу побіг до нього і повідомив про пожежу.

Священик зрозумів, що це пограбування і у приміщення проникли сторонні особи. Непритомного крадія майже відразу виявив. Чоловік надихався продуктів горіння і втратив свідомість.

Настоятель відразу пішов телефонувати у всі спецслужби. Коли за кілька хвилин повернувся у храм разом з правоохоронцями злочинець зник. Виявилось, він опритомнів і сховався у шафі з церковним одягом.

Крадія затримали. Надали домедичну допомогу. Після цього помістили в ізолятор тимчасового тримання. Виявилось, 36-річний мешканець Молдови усередині березня приїхав на Одещину до родичів. На Рівне нщині опинився проїздом. Пішов у здолбунівську церкву, аби попити вина і поцупити грошей. Чоловік уже мав проблеми із законом у себе на батьківщині за опір правоохоронцям. Тепер на Україні йому також доведеться ознайомитись із тутешнім законодавством.

Через пожежу у Свято–Катеринівському храмі служба того дня була відмінена. Адже все приміщення було заповнене димом. Стіни у кіптяві. Прихожани поставились до ситуації з розумінням. Допомогли все прибрати та попрати. Пошкодив вогонь і деякі ікони. Один з образів, який висів найближче до епіцентру полум'я, вцілів. Інакше, як дивом, священик це не називає.

Зараз про пожежу у храмі нагадує лише незначний запах диму. Спалені двері вже замінили. Даній церкві 100 років. Вже не вперше злочинці вчиняють на неї посягання, розповів настоятель. Але жодне не увінчалось успіхом.