Рівненські суб'єкти господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів у роздрібній торгівлі, за результатами діяльності січня 2015 року подали до податкової інспекції 467 декларацій з акцизного податку.

Як зазначив заступник начальника ДПІ у м. Рівному Валерій Рокунець, запровадження акцизного податку у разі роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном вплине на збільшення надходжень до місцевої казни. Так, лише за результатами січня поточного року задекларовано та сплачено до місцевого бюджету 5,5 млн. гривень акцизного податку.

Доцільно нагадати, що платниками акцизного податку є суб'єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, в тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб'єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, зокрема нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ, тощо.

При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Рівне нській області