У селі Красне Млинівського району між двома чоловіками стався конфлікт. Один із них рушницею спричинив тілесні ушкодження. Аби приховати злочин, мати рівнянина намагалася втекти із карабіном в руках.

Ввечері 21 березня слідчо-оперативна група прибула до населеного пункту за викликом 55-річного місцевого жителя Миколи. Він заявив, що йому стволом рушниці спричинив тілесні ушкодження 45-річний рівнянин Олег, який приїхав у село до батьків.

Міліціонери навідалися до оселі батьків Олега. Хоч світло було скрізь вимкнене та на прохання відчинити двері ніхто не відгукнувся, правоохоронці почули, що у будинку є люди. За кілька хвилин із хати через вікно почав вилазити Олег. При спробі втечі його затримали. Намагалася втекти і 66-річна мати Олега. Працівники міліції почули, що з іншої сторони будинку щось впало. На шум побіг оперативник та побачив, як від літньої кухні у напрямку річки Стир із рушницею в руках біжить жінка. Правоохоронці її наздогнали та вилучили мисливський нарізний карабін. Під час особистого огляду у кишені Олега міліціонери ще виявили та вилучили чотири патрони калібру 7.62 мм.

Згідно з оперативними обліками ОВС, карабін вважається втраченим у Рівне нській області ще з грудня 2003 року. Рівнянин пояснив, що у 2003 році він знайшов цю рушницю у лісі і зберігав на горищі у господарстві батьків. Чоловік запевняв, що батьки про неї нічого не знали.

- Досудове розслідування розпочато за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу), - повідомив начальник Млинівського РВ УМВС Сергій Волков. – Вилучена зброя та боєприпаси направлені для проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. А Микола пізніше відмовився від написання заяви про завдання йому тілесних ушкоджень.

Санкція статті за це правопорушення передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк до п’яти років. Про це повідомили у прес-службі Млинівського РВ (з обслуговування Демидівського та Млинівського районів) УМВС України в Рівне нській області

pic

pic