Реанімаційний пакет реформ - гальмують. Таку думку висловили експерти та громадські активісти, які взялися за просування невідкладних реформ. Рівне стало восьмим містом, куди завітали активісти, аби обговорити стоденну діяльність уряду та дізнатись, як вона впливає на життя в регіонах.

Ключ до реформ - є реформування самого Уряду та міністерств, заявляють експерти. Міністерства та державні установи повинні бути аполітичними. Людей на такі посади потрібно брати за конкурсом, а не політичними поглядами, до того ж потрібно відкривати дорогу молодим менеджерам.

Експерти наголосили - коаліційна угода нині не виконується. Зокрема один з пунктів - децентралізація влади - безпосередньо впливає на економічне зростання та розвиток всієї країни, а він і досі не реалізований. Від цього залежить успіх проведення інших реформ. Однак є і позитивні моменти. Вже ухвалені правки до Антикорупційного закону, а також прийнято закон про публічні фінанси.

Водночас експерти наголошують - роботи багато. Але перш за все потрібно змінюватись самим. Тоді вдасться подолати "кумівство" і корупцію у державних органах.

Змінити країну, і впровадити реформи заважає відсутність політичної волі, переконані і активісти і місцеві чиновники.