Немає води, а Рівнеоблводоканал влаштовує справжні розкопки біля будинку? Це явище не поодиноке. Адже, бідкаються на підприємстві, на їхніх мережах щораз виростають об'єкти забудови. І впоратись з ними спеціалісти підприємства можуть хіба через суд, а на це йдуть рОки. В аварійних ситуаціях ремонтники змушені витрачати час, щоб подолати перешкоди і таки дістатись до місця пориву. Тим часом люди втрачають дорогоцінну воду, або лишаються без неї на тривалий час. І ситуація з кожним роком тільки погіршується. Чому забудовники порушують норми, та чим це їм грозить спробував розібратись Комунальний Патруль.

Незаконними забудовами, які виростають у Рівному як гриби після дощу, вже нікого не здивуєш. Втім, особливо вони допікають працівникам Рівне облводоканалу, які щораз стикаються із об'єктами, що стоять на мережах підприємства. І ситуація з кожним днем тільки погіршується, констатують на підприємстві.

Один із пунктів, який погіршує ситуацію - спрощена процедура отримання дозволів на будівництво. Адже забудовники забувають звернутись в Рівне облводоканал, щоб перевірити - є на цій ділянці водопровідні мережі чи ні. От і виходить, що зводять будинки не шукаючи технічного рішення, які обійти труби водопостачання та водовідведення. Як до прикладу на цій земельній ділянці, на вулиці Ботанічній у Рівному. Один із котеджів виріс просто на мережах Рівне облводоканалу.

Таким чином будівельники не врахували інтереси не одного мікрорайону міста. Товариству,яке займається будівництвом видали технічні умови з вимогою винести водопровід з-під забудови, але цього не зробив і досі.

Таких забудов у місті більшає з кожним днем. Будинки постають на мережах Рівне облводоканалу зокрема на вулиці Костромській. Підприємство постійно звертається до державного архітектурно-будівельного контролю, прокуратури, профільного заступника міського голови, намагаються також вплинути адміністративно через профільну комісію. А минулоріч пішли війною на незаконні забудови через суд.

Ось вже те, що лишилось від незаконної забудови на Хмільній,6. Будинок заважав доступитися до дуже важливого каналізаційного колектора, діаметром 500 міліметрів. А це становило ризик безпечного транспортування стічних вод, що пов'язане із екологічними і санітарно-епідеміологічними наслідками, а також побутовими незручностями рівнян.

У Рівному лише з початку 2015 року з'явилося три земельні ділянки, де будуть на мережах Рівне облводоканалу. Відтак на підприємстві закликають забудовників зважати на технічні умови, щоб потім не зносити вже зведене житло, за рішенням суду.

Якщо ж будівництво ведеться з порушенням технічних умов, то рано чи пізно, власнику доведеться дати доступ до мереж. Адже приклади показують, що через судові інстанції реально відновити порядок, встановлений нормативними документами і законодавством.