У грудні 2014 року Рівненському обласному академічному українському музично-драматичному театрі виповнилося 75 років. Тим часом керівництво закладу вирішило не влаштовувати урочистих святкувань з нагоди ювілею, а підсумувати роки прожитого у Міжнародний день театру.

Так, сьогодні, 27 березня, з цієї нагоди в облмузидрамтеатрі відбудеться театральна зустріч «Не хлібом єдиним живе людина...». Участь у заході візьме керівництво області, митці та громадськість краю.

Про це повідомили у прес-служби Рівне нської ОДА

Довідково: Рівне нський обласний український музично-драматичний театр заснований у 1939 році. З початком війни у червні 1941 року театр припинив свою роботу. Більшість акторів змушені були залишити місто, деяких гітлерівці розстріляли, а частина під керівництвом режисера Анатолія Демо-Довгопільського працювала у створеному німецькими властями драматичному театрі. Після арешту та керівника театр занепадає.

У червні 1944 року театр відновлює свою роботу. Для творчого посилення трупи залучають акторів Мелітопольського драматичного театру, евакуйованого з міста Уфи. Новий театральний сезон відкрився 1 травня 1945 року. Протягом 15 років театр працює у пристосованому приміщенні будинку культури будівельників, часто гастролює.

У 1960 році рівненський театр переїжджає у новозбудоване приміщення. З 1978 року, після пожежі, театр працює в будинку культури будівельників, водночас багато гастролює від Рівного до Красноярська, Новосибірська, Мурманська і Петрозаводська, Бреста, Ставрополя. У 1983 році з нагоди 700-річчя Рівного театр повертається у відбудоване приміщення

У 1997 році розпочинається нова сторінка в історії Рівне нського облмуздрамтеатру. Колектив очолює Володимир Петрів. У цей час формується новий репертуар, театр запрошує для постановки провідних майстрів сцени, режисерів, сценографів.

Сьогодні театр активно розвивається. Репертуар збагачується новими цікавими виставами, а колектив - талановитою молоддю. Окрім великої працює мала сцена, розрахована на 100 глядачів. За світловим та звуковим обладнанням вона є однією з кращих в Україні