За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Міжнародного дня театру Президент України Петро Порошенко присвоїв звання "Заслужений артист України" рівнянину Станіславу Лозовському.

Станіслав Лозовський - артист комунального закладу "Рівне нський обласний академічний український музично-драматичний театр" Рівне нської обласної ради.

Для довідки.

Народився у 1981 році.

У 2003 році закінчив Рівне нський державний інститут культури. Почав творчу кар'єру актором театру ляльок. У Рівне нському драматичному театрі працює з 2003 року. Серед створених образів: Ераст — «Суперники» М.Манохіна, що став візитівкою та бойовим хрещенням актора. Ця роль полюбилась рівнянкам і надихнула на створення фан-клубу актора. На театральному фестивалі «Перлини сезону» у Івано-Франківську за роль Ераста актора відзначили за кращий акторський дебют.

Серед інших ролей: Панорамник - «Сорочинський ярмарок» М.Гоголя; Стафф — «Солодкоголосий птах юності» Т.Уїльямса; Колька - «Одкровення від Івана» А.Крима; Антон — «Пошились у дурні» М.Кропивницького, Олексій — «Дуже проста історія» М.Ладо; Фабіано — «Марія Тюдор» В.Гюго; Єпіходов - «Вишневий сад» А.Чехова; Гарорльд - "Любов по-американськи".

Джерело: "Рівне нські новини"