За клопотанням слідчого, погодженого прокуратурою Рівненської області, Рівненським міським судом 27 березня цього року прийнято рішення про відсторонення від займаної посади голову однієї із сільських рад Рівненського району, який підозрюються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у сумі понад півмільйона гривень.

Суд погодився з позицією слідчого і прокурора та визнав достатніми підстави вважати, що підозрюваний, перебуваючи на своїй посаді, може протиправно перешкоджати встановленню об'єктивної істини у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, сільський голова через фізичну особу-підприємця вимагав та одержав 17 березня 2015 року від громадянина 504 тис грн за позитивне вирішення питання щодо виділення останньому земельної ділянки площею 0,25 га біля водного об’єкта.

Останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаної із вимаганням, та вчиненої за попередньою змовою групою осіб) та судом застосовано запобіжний захід – взяття під варту із визначенням розміру застави у сумі 548 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ УМВС України в області за процесуального керівництва прокуратури області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області

До теми: Не випускати голову-хабарника вимагають у Рівному [ФОТО]

У Рівному суд призначив сільському голові заставу у 450 мінімальних зарплат

548 тисяч гривень повинен заплатити Обарівський сільський голова, якщо хоче не сидіти у СІЗО [ВІДЕО]

Рівне нщина: У сільського голови знайшлись півмільйона гривень для застави