Власники "Глобусу" – спекулянти, які грають на трагічному минулому, а саме колишньої катівні НКВС, де вони влаштували дискотеку до 5 години ранку. На всі звернення з боку жителів, котрі проживають поруч, міліція не реагує.

Нещодавно ці два "героя" отримали від Володимира Хомка дві частини меморіальної дошки (Хрест та Герб), які було зроблено за рахунок місцевого бюджету. Цікаво те, що меморіальна дошка була нібито пошкоджена раніше при демонтажі, проте нещодавно відзняте відео свідчить про те, що це все відверта брехня. Варто відзначити, що після того як вони знищили частину меморіальної дошки, було відкрито кримінальне провадження, проте невдовзі його закрили, мотивуючи це тим, що пам'ятна дошка була випадково пошкоджена. Вандалізму над пам'ятним знаком виявилось замало. На усі ( без винятку ) траурні дні, з моменту відкриття притону “Глобус” лунала музика, розливався алкоголь та проводились танці.

Звичайно власникам "Глобусу" немає чого боятися, адже за ними стоїть гарна "криша". Тепер ми можемо привітати бізнесменів з новим поповненням частин меморіальної дошки — тепер у їхньому користуванні їх аж чотири: два Хреста та два Герба. Вагомим залишається той факт, що меморіальну дошку місто досі не взяло на свій баланс, тобто, якщо ситуація з пошкодженням дошки знову повториться, відновлювати її будуть знову ж таки за кошти платників податків, і тоді вже горе-патріоти будуть мати по 3 Хреста і по 3 Герба, довго-довго насміхаючись над Володимиром Хомком та громадою міста. Втім, власники "Глобусу" не полишають надій дистанціювати меморіальну дошку від свого закладу, піднімаючи питання, в тому числі і за підтримки окремих депутатів міської ради, про перенесення пам'ятки на інше місце всупереч офіційній позиції місцевих громадських організацій. дане питання уже піднімалось раніше — в цьому можна пересвідчитись, перейшовши за посиланнями:

http://www.rivne1.tv/news/22158

http://rivne1.tv/news/36274

Проте цинізм двох “героїв” не кінчився, вони самовільно перенесли пам'ятний знак загиблим від фашистських окупантів та вирубав усі дерева які там колись були. Усе це зроблено заради однієї мети – заробити грошей. На місці де були вирублено дерева, перенесено пам'ятний знак, вже покладена бруківка для майбутнього літнього майданчика, навіть двері вже зроблені для цього діла.

Цікаво, чи відстоять рівняни місце, де були замордовані люди? Чи далі власники цього закладу будуть знущатись над пам'ятними знаками, готуючи ще додатково за сприяння влади майданчик для продовження дискотеки і літню площадку біля пам'ятника Климу Савури?

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic