Працівники відділу мистецтв комунального закладу «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради розробили і провели для учнів 6 класу ЗОШ № 1 міста Рівне квест «Гімн України – символ національної і державної величі».

Провідний бібліотекар відділу Наталя Оксанич підготувала для школярів медіа-презентацію про творців українського славня, історію творення гімну нашої держави та його значення для кожного українця у теперішній складний час.

Після перегляду відео учні розділилися на команди, отримали карту квест-подорожі та завдання для пошуків головних призів. Кожне завдання містило також корисну для дітей інформацію. Крім того учні переглянули і обговорили книжкову виставку, приурочену до 200-річчя з дня народження творця музики українського гімну, видатного композитора, священика, громадського діяча Михайла Вербицького «Живі України і слава, і воля». Діти познайомилися з літературою, представленою на виставці, погортали збірнички духовних творів композитора, зацікавилися оздобленням виставки: прапор, герб, шеврони «Укроп».

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.