Кузнецовські школярі показали окупацію, якою вони її бачать. Спектакль про дітей, які опинились в окупованому місті писали самі підлітки. Головно - про однолітків зі сходу. Дорослі ініціативу привітали, і допомогли перетворити дитячі роздуми на недитячу тему війни у повноцінний півторагодинний спектакль, прем'єру якого відвідав і Дмитро Леонтіюк.

Такою окупацію на сході бачать школярі з 40-тисячного Кузнецовська на західній Україні. Спектакль, прем'єра якого відбулась на головній, та і єдиній сцені міста атомників, писали самі школярі.

Думки і фантазії дітей західної України в спектаклі "Окупація" сплелись із реальними історіями їх однолітків-біженців. Юні автори вистави зіграли на великій сцені біль війни і за себе, і за тих, хто від неї втік. Та головно - про тих, хто лишився.

Трагічна драма, де всі персонажі - видумані, розгортається в підвалі видуманої багатоповерхівки, видуманого міста "Н", от тільки збіги в ній - реальні.

Щоб хоч якось урізноманітнити трагедію, режисер оживив сюжет тонкою сатирою, давно зрозумілою кожному українцю.

У початковому задумі в спектаклі мали зіграти діти-біженці зі сходу. Та не змогли... навіть і на прем'єру прийти.

Спектакль його автори разом із режисером залишили незакінченим. Адже історій дітей на окупованих територіях щодень - більше. Відтак і п'єсу з часом змінюватимуть і доповнюватимуть, доки українську землю топтатиме чобіт окупанта. Головне-бо для авторів - передати весь біль дітей з підвалів окупації. От тільки грошей на гастролі у творчої групи поки - катма. Та все ж окупацію очима кузнецовських дітей покажуть на Рівне нщині , як тільки знайдуть на це партнера, чи благодійника.