Що робити й куди телефонувати, якщо вдома зникло світло, знає кожен. Найгостріше проблеми з електропостачанням у селах сприймаються взимку, коли через снігові замети аварійна служба не може доїхати до населеного пункту. Аби пориви на мережах ставалися рідше, а старі електроопори не несли небезпеки для населення, їх нині замінюють на нові. Чи відчули зміни самі мешканці сіл - у сюжеті наших журналістів.

Липківська сільська рада Гощанського району об'єднує чотири села. Нині тут нарахували трохи більше тисячі двохсот жителів, хоч іще зовсім нещодавно стільки ж було лише в одному селі. Через нестачу роботи, на малій батьківщині залишилися здебільшого люди похилого віку. Саме вони найбільше й страждали від аварій на лініях електропередач.

Селяни вже відчули переваги оновлених ліній електропередач. Так, перезимували без жодного аварійного відключення, каже сільський голова, якщо раніше аварійну бригаду викликали чи не щодня. Нині ж жителі Вовкошів, до оселі яких досі не проведений газ, мають можливість покращити свій побут завдяки збільшенню потужностей електромереж.

Працювати енергетикам доводилось і на складних ділянках. Наприклад, у Вовкошах водойма підтопила село, тож вимушені були боротися і з болотом, і з чагарниками, аби якісно виконати свою роботу.

Важливість співпраці з енергетиками оцінили і в районній раді. Тут кажуть: працівники РЕМу роблять усе, щоб забезпечити жителям району безперебійне постачання електроенергії.

Загалом на Рівне нщині запланували реконструкцію 100 кілометрів ліній електропередач. Енергетики запевняють: перелік таких об'єктів узгоджується із обласною державною адміністрацією, а згодом затверджується у НКРЄ.

На реконструкції ліній електропередач та капітальні ремонти на Рівне нщині планують витратити близько 50 мільйонів гривень.