За клопотанням слідчого, погодженого прокуратурою Рівненської області, Рівненським міським судом 01 квітня цього року прийнято рішення про відсторонення від займаної посади головного спеціаліста відділу реєстраційної служби одного із районних управлінь юстиції Рівненської області, який підозрюється у вчиненні корупційного злочину.

Як вже повідомлялося, вказаний службовець одержав неправомірну вигоду у сумі 1500 грн від громадянина за вирішення питання щодо здійснення реєстрації права власності на 3 земельні ділянки. Факт злочинної діяльності було виявлено та припинено 16.03.2015 правоохоронцями під час одержання особою у її службовому кабінеті коштів.

Працівнику реєстраційної служби повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ УМВС України в Рівне нські області за процесуального керівництва прокуратури Рівне нської області.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області