Чоловік зловживає алкоголем, у його квартирі постійно збираються всі охочі перехилити чарку. П’яні гульбища та сморід стали вже звичними. Мешканці під’їзду могли б на це заплющити очі, якби не пожежі.

Власник даної оселі засинає з цигаркою і спалахує вогонь. Поки його гасять, людей знизу затоплює. Жителям під’їзду вже увірвався терпець. Одні стомилися дихати смородом та димом, інші - робити ремонт через потоп. Чи можливо якось вплинути на сусіда-п'яницю, дивіться у сюжеті.

Те, що в одній з квартир будинку була пожежа, – помітно одразу. У дворі спалений диван, з іншого боку залишки обгорілих меблів. Вогонь вирував у помешканні на четвертому поверсі. Тут одиноко живе чоловік. Сусіди кажуть, він палив у ліжку.

Коли рятувальники приїхали, власник оселі вже був на вулиці. У його квартирі палав диван. Їдкий дим заповнив під'їзд.

Це вже не перша пожежа у даній квартирі. Три роки тому за аналогічних обставин тут також вирував вогонь. Ось архівне відео. Господаря врятували. Його квартира майже вигоріла. А все через паління у ліжку.

Мешканці будинку кажуть, погорілець ніде не працює і зловживає алкоголем. У його помешканні своєрідний притон.

Люди терплять лише збитки від такого сусідства. Під'їзд у кіптяві. Сморід. Найгірше мешканцям знизу. Три роки тому під час пожежі квартиру Оксани Ковалець повністю затопило. Люди скрізь робили ремонт. Затратили чимало коштів, які ніхто їм не компенсував.

Цього разу квартира жінки знову постраждала. Не так сильно, але стелю доведеться білити.

А ось і сам винуватець пожежі. Чоловік на розмову не налаштований.

Щоправда, поспілкуватись з погорільцем вдалось. Він сидів під дверима своєї квартири, адже не міг відчинити двері. Не заперечує, що від цигарки загорівся диван.

Чим компенсує збитки сусідам – відповідає без конкретики.

Сусіди відчинили двері погорільцю. Щоправда, він був не надто гостинний.

Назвати дану квартиру житловим приміщенням важко. Комунікації відсутні, скло у вікнах розбите – гуляє вітер, всі стіни у кіптяві, підлога зірвана, з меблів - один матрац та телевізор. Умов для проживання - жодних.

Сусіди звертались у всі спецслужби. Але реакції, кажуть, жодної, адже всі бачать, що взяти з даного громадянина нема що.

У міліції про даного чоловіка знають. Кажуть, до кримінальної відповідальності не притягувався, проте веде антигромадський спосіб життя. Те, що через власну необережність у його квартирі виникла пожежа і від цього постраждали сусіди, – потрібно ще довести.

Звертатись до суду радять і юристи. Кажуть, Феміда може накласти арешт на майно погорільця і прийняти рішення про його виселення. Але це все довга бюрократична тяганина. Також треба зважати - приватизована квартира палія чи ні.

Мешканці під’їзду на Черняка, 18 вже збирають потрібні документи для звернення у суд. Планують постукати у двері усіх владних кабінетів. Хочуть, аби на їхню проблему звернули увагу. Адже більше не хочуть ризикувати життям та здоров'ям та й власним майном через одну людину, яка тримає у страху увесь будинок.