На Рівненщині розроблятимуть програму зі встановлення лічильників теплової енергії. Таке доручення дав голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков.

Прилади обліку стимулюватимуть жителів населених пунктів економити тепло. А відтак – зменшити свої витрати на його оплату. За словами фахівців, таке обладнання багатоквартирних будинків теплолічильниками зменшить споживання тепла до 25 відсотків.

Також у рамках цієї програми в бюджетних закладах будуть впроваджувати автоматичні системи регулювання рівня споживання теплової енергії.

Присутні мери підтримали необхідність запровадження проектів. Адже це значно зекономить бюджети міст, тож вивільнені кошти можна буде спрямувати на інші першочергові потреби.

Окремо, Віталій Чугунніков нагадав, що на Рівне нщині діє програма з енергоефективності. На її реалізацію з обласного та місцевих бюджетів спрямовано майже 20 мільйонів гривень. Ще на впровадження енергоощадних проектів залучатимуть гроші із фонду регіонального розвитку, а також кошти інвесторів та бізнесу.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА