Мешканців вулиць Дачна, Трипільської та Свєшнікова, що у Рівному, об'єднує одна спільна проблема - жителі не можуть підключитися до новозбудованої насосної станції.

Мешканці розповідають, що понад два роки тому, коли вирішили її побудувати, то навіть не передбачали, що процес буде таким складним:

- За пропозицією міського голови було зібрано збори мешканців по вул. Дачній, Трипільської та Свєшнікова з приводу проектування та будівництва каналізації по даних вулицях і побудови насосної станції. Було визначено уповноважених на цих вулицях, які займалися організаційними питаннями: збір вихідних даних, проектування, проходження експертизи даного проекту. Насосну станцію побудували, але мешканці будинків до цього часу не можуть підключитися. Ми неодноразово зверталися і у Водоканал,і до замовника будівництва, але це все марно, - розповідає уповноважений від мешканців вулиці Трипільської Василь Курилюк.



pic

pic

pic

Нещодавно Рівне нська міська рада дала згоду на передачу цих об’єктів на баланс підприємства.

- Ми зібралися з міською головою і домовилися, що 50 на 50 фінансуватимемо прокладання даної каналізації. Було вибрано управлінням капітального будівництва підрядна організація, яка буде виконувати ці роботи. Замовник будівництва – управління капітального будівництва міськвиконкому. Даний об'єкт будувала організація "Спецсантехбуд". У великому темпі організація проклала каналізацію по вулиці Трипільсьій і Дачній. На слідуючий рік були виділені кошти з місцевого бюджету і практично за місяців 3-4 вона була вже побудована. В кінці року оформлялися відповідні документи для здачі в експлуатацію даного приміщення. 9 січня цього року державна комісія архітектурного будівельного контролю прийняла даний об'єкт в експлуатацію. Контроль вів рівненський Водоканал. Згодом почалися роботи. Перший рік, а це два роки тому, було прокладено каналізаційні мережі по двох вулицях, а минулого року (2014) була збудована дана насосна станція. В грудні місяці ми подали заявку про введення в експлуатацію даної насосної станції і вже в січні місяці прийнято декларацію про насосну станцію. Після цього міська рада звернулася і прийняла рішення про передачу даного об'єкта в рівненський облводоканал. Але на жаль, ми стикнулися з тим, що в жовтні місяці минулого року, обласна рада прийняла зміни до статуту Водоканалу, згідно якого людям тепер потрібно чекати ще рішення обласної ради, - каже депутат Рівне ради Анатолій Чугуєвець.

У Рівне облводоканалі ж чекають доки власник будівництва прийме об'єкт і передасть його в експлуатацію підприємства.

- Ми є власністю обласної ради. Всі надходження проходять через власника, тобто обласну раду. Цю насосну станцію будувала міська громада через дозвіл міської ради. Позиція в нас дуже проста: власник приймає об'єкт і передає в експлуатацію підприємства і з того часу ми починаємо експлуатувати, - каже представник Рівне облводоканалу Анатолій Чабан.

Та все ж мешканці вулиць надіються, що обласні депутати звернуть увагу на їхні нарікання і вже на цей Великдень вони зможуть приєднати свої оселі до новозбудованої насосної станції.