7 квітня, о 15:00 у Виставковій залі міського Будинку культури відбудеться відкриття арт-проекту "Великодні мотиви".

В рамках арт-проекту буде представлена експозиція робіт видатного українського іконописця Юрія Нікітіна.

Художник займається іконописом з 1983 року і за цей час здобув репутацію найкращого іконописця Східної Європи. Майже рік тому майстер завершив роботу над іконою для студентсько-викладацького храму в Острозькій Академії. Робота, на якій зображена Богородиця, а також два патрона церкви: острозькі князі Федір та Василь-Костянтин, буде представлена на виставці в рамках арт-проекту. Також Юрій Нікітін готує до презентації ікону "Рівне нська Богородиця у вишиванці", яку відвідувачі виставки зможуть побачити першими.

Крім того, у Виставковій залі експонуватимуться роботи місцевих майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та проводитимуться майстер-класи по писанкарству.

Мета арт-проекту "Великодні мотиви": знайомство з роботами майстра сучасного іконопису Юрія Нікітіна, збереження та популяризація культурної та духовної спадщини України, формування у підростаючого покоління усвідомленого ставлення до свят, дотримування обрядів свого народу, спонукання відвідувачів виставки до створення прекрасного та бажання Великодній настрій своєю творчістю.

Виставка триватиме: з 7.04 по 24.04

Графік роботи: Пн-Пт з 12:00 до 18:00

Виставкова зала міського Будинку культури (вул. Соборна 3д)