Принаймні так стверджує сам хлопець та його батьки. Підліток був затриманий під час спроби скоїти крадіжку. Хлопця завезли у райвідділ, де за його словами надягли кайданки і били. Міліціонери божаться - діяли законно, школяра і пальцем не чипали. Мовляв, стусанів сину надав батько за те, що той пішов на злочин. Хто каже правду, вже мізкують і у прокуратурі.

На лікарняному ліжку Острозької ЦРЛ 14-річний Андрій вже третій день. У нього забої та синці.

Хлопець стверджує - опинився у мед закладі бо побили міліціонери. Нібито, його підмовили старші товариші зламати двері у магазині села Верхів. Нишком пішов вночі з дому коли мати спала. Стояв на сторожі, коли друзі чинили злочин. Однак вчинився гуркіт і селяни викликали міліцію. Старші товариші втекли. Андрія затримали місцеві.

Про те, що син у міліції, батьки дізнались лише через годину. Матір, каже без її дозволу правоохоронці знімали у сина відбитки пальців. Допитували неповнолітнього без її присутності.

А ще без вагомих підстав не мали права йому і одягати кайданки, додає юрист. У міліції такими звинуваченнями обурені. Кажуть, школяра затримали на місці злочину, втім його і пальцем ніхто не торкався. Божаться, кайданки школяреві одягли, бо він хотів втекти. А вже у райвідділі допитували підлітка виключно в присутності дорослих.

Не бачила як били і власниця крамниці, яка приїхала тієї ночі на місце події.

Міліціонери кажуть, хлопця побив батько. Це сталось у самому райвідділі міліції. Все зафіксувала камера відео спостереження. Чоловік кілька разів дав стусана сину.

Хто каже правду, почали з’ясовувати у прокуратурі. Перевіряють законність дій міліціонерів Острозького райвідділку.

Якщо доведуть вину правоохоронців їм загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі. Коли буде доказано, що школяр наводить наклеп – відповідальність за нього понесуть батьки бо він неповнолітній. Також батьку з матір’ю можуть інкримінувати недогляд. Адже хлопецьй розгулював посеред ночі та ще й пішов на злочин.

Де і як школяр насправді отримав травми з»ясовує слідство. А те що, хлопець скоював у районі крадіжки вже майже впевнені. І за це йому доведеться відповідати перед законом.