У будинках рівнян стало холодно. Відучора у 58 багатоповерхівках обласного центру достроково припинили подачу теплопостачання. Таке розпорядження підписав міський голова в результаті колективних звернень самих людей. Однак, деякі мешканці, будинки яких потрапили у цей перелік, переконують - ніяких звернень не писали.

На вулиці сніг. У квартирах рівнян - 12-15 градусів тепла. У другому будинку на вулиці Короленка відучора припинили подачу теплопостачання. Як батареї стали холодними, мешканці почали шукати інформацію і у засобах масової інформації її знайшли. 31 березня міський голова Рівного підписав розпорядження про дострокове припинення опалення у 58 будинках після колективного звернення його мешканців. Однак, ці рівняни переконують звернення не писали. Це підтвердили і у міськвиконкомі, - говорить Борис Федоров, який живе у цьому будинку.

У сусіда Бориса Федорова - Романа, вдома двоє хворих дітей. А в квартирі холодно. Тож можливість зекономити на комуналці в результаті відключення опалення його зовсім не радує.

Вдома з бронхітом лежить і дитина Наталії Сиробаби. Жінка сама взялася шукати серед сусідів, хто підписувався під заявою про припинення теплопостачання у їх будинку. Безрезультатно.

Не холодно у власному помешканні Василю Черенкову. Чоловіка влаштовує, той температурний режим, який нині у квартирі. Однак, у колективній заяві свого підпису не ставив.

Натомість, юристи переконують, згідно колективного звернення мешканців і лише розпорядження міського голови вимикати опалення не мали права. Адже, у законі України про житлово-комунальні послуги є лише три виключення, коли така дія вважатиметься правомірною.

Міський голова Рівного Володимир Хомко, переконує розпорядження підписував виключно після ознайомлення з заявою мешканців.

Мешканці будинку на вулиці Короленка 2 вже завтра збираються до профільного управління аби таки написати цю заяву щоб батареї у їх квартирах знову стали гарячими.