Останнім часом все частіше рівняни скаржаться міському голові Рівного на перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів за маршрутами № 66 та 69. Люди нарікають, що очікуючи на маршрутку їм часто-густо доводиться простоювати на зупинках до 30-40 хвилин, а подекуди ввечері взагалі її не дочекавшись йти пішки.

«Шановний пане мер, просимо Вас сприяти у вирішенні питання щодо рейсів маршруту № 66 та 69 в сторону району "Червоних гір". Хочемо звернутись до Вас зі скаргою на роботу перевізників, які працюють саме на цих маршрутах.В першу чергу, це недотримання графіку руху. Особливо важко добиратись додому ввечері, після 18:00 години, адже невідомо з яким інтервалом їдуть маршрутки і до котрої години. На вихідних взагалі нереально виїхати в сторону центру. Дуже прошу відреагувати на нашу скаргу і прийняти міри: забезпечити якісну роботу маршруту або розмістити розклад руху, хоча б на кінцевих зупинках. Також просимо зобов'язати перевізників контролювати своїх працівників - водіїв на дотримання розкладу та всіх інших правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», - пише рівнянка Надія Мартинюк.

«Володимире Євгеновичу. Прошу Вас звернути увагу на дотримання інтервалів руху маршрутними таксі взагалі по маршрутам і конкретно по маршруту №69. На зупинці "Радема" (вул.Млинівська). Часом доводиться чекати маршрутку по 30-50 хв. Досить дивно зі сторони перевізників після підняття плати за проїзд не дотримуватись навіть нового інтервалу руху», - наголошує мешканець обласного центру Роман Шама.

За словами представника інтересів перевізників, президента ГО «Союз перевізників України» Валентина Демчука, збільшити тариф в умовах жорсткої конкуренції з тролейбусним парком, де вартість проїзду становить 1,5 грн., перевізники не можуть, тому підприємці змушені на деяких маршрутах зменшити кількість рейсів.

У зв'язку з цим міський голова Рівного Володимир Хомко зустрівся з перевізниками згаданих вище проблемних маршрутів та зобов'язав їх скласти й розмістити на кінцевих зупинках тимчасові графіки руху автобусів, щоб люди могли чітко розрахувати свій час і не стояти по пів години на зупинках в очікуванні транспорту.

Графік руху автобусів по маршруту № 66 (вул. Червоногірська - Онкодиспансер)

Зупинка «Автодром»

pic

Зупинка «Залізнична лікарня»

pic

Графік руху автобусів по маршруту № 66 (вул. Червоногірська - РЗТО)

Зупинка «Автодром»

pic

Зупинка «РЗТО»

pic

Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради.