Пікнік - це прекрасна можливість весело і смачно провести час з друзями та родиною.

Розглянемо по порядку основні моменти:

1. Вибір часу для пікніка та визначення складу учасників. Для початку вирішіть, з ким ви хочете провести пікнік, а потім виберіть зручний для всіх учасників день.

2. Вибір місця пікніка. Визначтеся з місцем вашого відпочинку, узгодьте ваш вибір з учасниками та ретельно вивчіть маршрут.

3. Погодні умови. Подумайте про можливу зміну погоди. Від дощу візьміть навіс або намет, дощовики. При жаркій погоді подбайте про кремах від опіків, головних уборах, зонтиках і навісах для тіні. Якщо ви плануєте залишатися до пізнього вечора, то вам знадобиться теплий одяг.

4. Інвентар для відпочинку. Візьміть з собою все, що потрібно для організації місця відпочинку. Вам може знадобитися навіс, намет, покривала, стільці, столи, парасолі, гамаки, шезлонги.

5. Приготування їжі. Якщо ви збираєтеся готувати їжу на природі, підготуйте продукти і візьміть з собою весь необхідний інвентар - мангал, шампури, барбекю, паливо та ін. У будь-якому разі не беріть в дорогу швидкопсувні продукти. Візьміть більше свіжих овочів, фруктів, продуктів для бутербродів, а салати і самі бутерброди зробите вже на природі. Приготуйте для пікніка одноразовий посуд, складні ножі, вологі та сухі серветки, контейнери для приготування салатів і закусок, клейонку для столу. Візьміть з собою багато чистої питної води, соків, а так само подумайте про технічну воду для миття рук, посуду та інвентарю.

6. Аптечка. Обов'язково візьміть дорожню аптечку з усім необхідним для надання першої медичної допомоги в разі виникнення позапланових ситуацій.

7. Ігри та заняття на свіжому повітрі. Візьміть з собою те, що вам знадобитися для активного відпочинку. Для дітей обов'язково продумайте ігри та заняття, візьміть спортивний інвентар. Відмінним варіантом для веселої компанії буде спільна активна гра - веселий старт, квач, хованки.

8. Приготуйте і зарядіть фото-і відеоапаратуру.

9. Прибирання місця пікніка та від'їзд. Візьміть мішки для сміття і контейнери, щоб прибрати за собою сміття, недоїдені продукти. Обов'язково погасіть багаття. Нехай місце вашого перебування на природі залишиться чистим. Не бійтеся брати з собою дітей. Головне їх правильно організувати - давайте їм посильні доручення. Нехай хлопці разом з дорослими підготують, а потім приберуть місце для відпочинку та ігор. Діти порадіють спільному процесу праці, відчують принесену користь, витратять свою невичерпну енергію, зголодніють, і, можливо, вляжуться на денний сон після обіду, а у вас з'явиться прекрасна можливість побути наодинці.

P.S. Маючи детальний план, можна збиратися в дорогу. Не забудьте найголовніше - гарний настрій всіх учасників. Вдалого пікніка!