Цими днями профільна Школа-бізнесу Рівненського міського Палацу дітей та молоді провела сьомий загальноміський фестиваль-конкурс з економіки та підприємництва "Мої знання сьогодні - мій капітал завтра". Учні старших класів презентували свої бізнес-проекти та здібності у сфері маркетингу.

Анна Рублик разом зі своєю командою одинадцятикласників ЗОШ №1 у фестивалі участь брала вперше. Старшокласники обрали актуальну тему - "Переробка відходів деревини та природокористування у паливні брикети". Досліджуючи цю тему, дійшли до висновку, що такий задум є досить економічно вигідним.

Загалом фестиваль проводиться вже всьоме і триває він у кілька етапів. Перший — творчий конкурс – учасники створювали рекламу на певний запропонований товар. Економічний квест був другим етапом фестивалю і провели його на базі Острозької академії. А третій - представлення бізнес-проектів відбулося на базі Національного університету водного господарства та природокористування. Цей етап, координатор фестивалю і керівник школи бізнесу ПДМу, Людмила Любчик вважає найголовнішим.

На переконання Людмили Любчик, саме економічна освіченість молоді є гарантією успіху в наш час. І задля того аби пропагувати цю ідею серед молоді профільна Школа бізнесу міського палацу дітей та молоді щорічно і проводить цей фестиваль. Членами журі, які оцінюють бізнес проекти рівненських школярів є не лише викладачі економіки. Палац дітей та молоді залучає оцінювати учасників також науковців, підприємців та банкірів. З точки зору спеціаліста у банківській сфері, представлені бізнес-ідеї школярів хоч і недосконалі, але мають право на життя.