Таких результатів вдалось досягти завдяки встановленню у 2014—му році у котельнях 11 освітніх закладів нового твердопаливного устаткування. Кошти на облаштування твердопаливних котлів були виділені з обласного бюджету.

Минулоріч згадані заклади обласного підпорядкування відмовились від споживання дороговартісного імпортного природного газу. Котельні у 5 інтернатах та 6 ПТНЗ було переведено на альтернативу – пелети, торфобрикети, дрова та ін. Таким чином упродовж цього року, за словами начальника управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорія Таргонського, вдасться скоротити споживання газу на майже мільйон кубічних метрів. А це, у грошовому еквіваленті, дорівнює понад трьом з половиною мільйонам гривень.

- У цих закладах вже відчули суттєву різницю і порахували реальну економію. Перехід на альтернативні види палива освітніми закладами Рівне нщини дає не лише фінансово - економічну вигоду, а ще й робить їх газонезалежними, що в свою чергу в майбутньому забезпечить стабільний навчально – виховний процес,» - додає Григорій Таргонський.

Про це повідомили в управління освіти і науки.