Мешканці Варкович та Смиги не змирились із закриттям стаціонарних терапевтичних відділень в квітні 2012-го року та неодноразово звертались до керівництва району з проханням відновити їхню роботу. Сьогодні в стінах терапевтичних відділень працює лікарський персонал та є вже перші пацієнти.

З першого квітня в селищі Смига та у селі Варковичі, що на Дубенщині, запрацювали терапевтичні відділення Дубенської центральної районної лікарні. Відкриття медичних закладів стало можливим завдяки рішенню сесії Дубенської районної ради від 24 лютого, якому передувала наполеглива робота керівництва району та депутатів.

Аби подивитись як працює терапевтичне відділення, 7-го квітня до нещодавно відкритого медичного закладу в Смизі завітав заступник Дубенської районної ради Олександр Козак, голова Дубенської районної державної адміністрації Юрій Парфенюк та голова Смизької селищної ради Микола Шандрук. Лікарі закладу розповіли, що відкриття відділень стало приємною подією, адже для лікування мешканцям Смиги вже не потрібно далеко їхати, тут і домівка, і родичі поруч.

Надіємось, що відкриття нових відділень Дубенської ЦРЛ заохотить мешканців Дубенщини приділяти більше уваги своєму здоров'ю. Адже стаціонарне лікування не вимагатиме часу на поїздки до лікарні в райцентр, додаткових коштів на дорогу, а рідні та близькі завжди підтримають хворих та не дадуть їм нудьгувати в стінах лікарні.

Про це повідомили у прес-службі Дубенської районної ради