В зоні відповідальності сектору “А” обстановка залишається напруженою. Найбільш загрозливими залишаються напрямки на Станицю Луганську та Щастя.

Основні зусилля противника зосереджені на відновленні боєздатності існуючих підрозділів та формуванні нових, поповненні запасів паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів, проведенні заходів бойової підготовки.

Російські терористи незважаючи на дотримання українською стороною Мінських домовленостей продовжують здійснювати збройні провокації і пошук шляхів зриву мирного врегулювання конфлікту.

Не виключається активізація ДРГ противника з метою викриття слабких місць в обороні і дезорганізації системи управління шляхом проведення короткочасних “турбуючих” обстрілів та підривної діяльності на військових та об’єктах транспортної інфраструктури.

В період з 07.00 08.04. до 07.00 09.04.2015 року зафіксовано 4 обстріли, з них: бойове зіткнення – 2, міномети – 1, стрілецька зброя - 1.

За аналогічний період минулої доби зафіксовано 5 обстрілів. Кількість обстрілів зменшилась на 1.

За нічний період часу (19.00 - 07.00) зафіксовано 2 обстріли. Впродовж 15 хвилин тривало бойове зіткнення нашої розвід групи з противником, який підійшов зі сторони н.п. Золоте. Втрат серед особового складу немає.

Взводний опорний пункт в районі н.п. Нижньотепле впродовж 25 хвилин був обстріляний зі стрілецької зброї зі сторони н.п. Піщане.

Обійшлося без втрат.

Майже годину тривало бойове зіткнення взводного опорного пункту з противником, який підійшов з н.п. Жолобок. Втрат серед особового складу немає.

Зі сторони Російської Федерації позиції наших військ в районі н.п. Болотенне зазнали мінометного обстрілу, який тривав впродовж 5 хвилин. Слід зазначити, що зі сторони країни-агресора обстрілів наших позицій не було вже майже півроку. Обійшлося без втрат.

Зафіксовано прольоти безпілотних літальних апаратів в зоні відповідальності сектору:

– проліт за маршрутом Нижній Меченок - Станично- Луганське;

– проліт за маршрутом Станично - Луганське - Нижній; Меченок;

– проліт за маршрутом Станично - Луганське - Козачий;

– проліт за маршрутом Нижній Меченок – Козачий.

Про це повідомляє прес-служба ОК "Захід".