У Клевані наряд ДАІ за перевищення швидкості руху зупинив автомобіль „Мерседес”. Як виявилося за кермом іномарки перебував громадянин Німеччини. 47-річний Олександр разом зі своєю дружиною поспішали додому.

Зупинивши вказаний автомобіль було виявлено, що водій перебуває з явними ознаками алкогольного сп'яніння.

Підозри даішників медики не змогли підтвердити, водій іномарки відмовився від експертизи. Тому у присутності свідків працівники ДАІ склали адмінпротокол за відмову від медогляду, і ще один за перевищення швидкості руху. Цього ж дня рішенням суду жителя Німеччини позбавили права керування транспортним засобом на один рік. Також водій сплатив 300 гривень штрафу за перевищення швидкості.

Працівники ДАІ відзначають зростання кількості п'яних водіїв на дорогах. У новому 2010 році вартові доріг затримали понад 300 нетверезих водіїв.

Кожного дня вартові доріг складають від 20 до 30 адміністративних протоколів на водіїв, які керують транспортними засобами на підпитку.

За таке порушення працівники ДАІ складають відповідні адміністративні матеріали та направляють до суду, який у свою чергу і приймає відповідне рішення до правопорушника. У 2009 році за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння штраф сплатили понад чотири тисячі водіїв. Майже тисяча порушників, згідно рішень суду, позбавлені права керування на різні терміни.