Вже сьогодні увечері до Рівного прибувають 12 родин зі Слов’янська, Дружківки, Краматорська та Луганська. Мешканці східних областей України святкуватимуть Пасху на Рівненщині. Це передбачено у рамках проекту «Великдень зі Сходу на Захід».

Тим часом ще дві сім’ї прибудуть в область вже завтра. Також у п’ятницю на Рівне нщину завітають 15 дітей зі слов’янської Школи мистецтв. Шість родин гостюватимуть у сім’ях рівнян, решта - проживатиме у Олександрійській школі-інтернаті.

У рамках проекту «Великдень зі Сходу на Захід» для них підготували програму, що допоможе познайомитися з традиціями святкування Великодня на Рівне нщині – зокрема, великодні ярмарки, відвідування богослужінь та музею Пересопницького Євангелія, екскурсія до Почаївської Лаври.

Нагадаємо, проект «Великдень зі Сходу на Захід» реалізовується ГО «Лекс-Форум» за підтримки Рівне нської облдержадміністрації, за участі Рівне нської райдержадміністрації та райради, і Української федерації Америки. Проект спрямований на культурний обмін між мешканцями Сходу та Заходу нашої країни, розвіювання міфів про агресивних націоналістів на Заході України, встановлення культурних та дружніх зв’язків, знайомство з традиціями святкування Великодня на Поліссі.

Про це повідомили у прес-службі РОДА