В найстаріший храм Рівного приїхали пожежники. Проте не на пожежу, а з рейдом. Щоб Великодні свята не перетворилися на біду, рятувальники перевіряли протипожежну безпеку та вчили священників користуватися вогнегасником.

Напередодні Великодня рятувальники провели перевірку протипожежної безпеки у Свято-Успенському храмі на вулиці Шевченка. Окрім самої перевірки проінформували настоятеля храму щодо обов'язкових правил, яких повинні дотримуватись священнослужителі. Одне з основних - слідкувати, щоб вогнегасник був справним та вчасно його перезаряджати.

Настоятель храму сам перевірив справність вогнегасника, каже, що робить це не вперше, проте переконує, що за більш ніж 250 років існування храму фактів загоряння тут не було.

Таку перевірку до Великодня проходять усі культові споруди області.

Здебільшого загоряння траплялося через необережне поводження з вогнем та коротке замикання електромережі. Проте останнім часом пожежі у храмах не фіксували, а у всій області рівень протипожежної безпеки в нормі.

Насамкінець рятувальники перевірили справність гідрантів поряд з храмом. Переконалися, що вони працюють. Самі ж рятувальники кажуть, що бувають випадки, коли не все так добре.

Цьогорічна перевірка показала, що культові споруди Рівне нської області до свят та великих скупчень прихожан повністю готові.