У цьому впевнений голова районної ради. Загроза виникла з боку приватного сміттєзвалища поблизу райцентру, на яке звозять тонни побутових відходів із Тернополя. Там сміттєзвалювальні полігони переповнені, тож своє сміття із сусідньої області вирішили відправляти на Рівненщину. І може все було б не так страшно, якби поруч приватного звалища не знаходилися міський водогін Костополя і нове кладовище.

Рівне нщина перетворюється на великий смітник. Під Костопіль тоннами звозять побутові відходи з Тернополя, де сміттєзвалювальні полігони переповнені і вже нічого не приймають. На Костопільському сміттєзвалищі робота кипить цілодобово. Багатотоннажні фури приїжджають навіть вночі.

Сміттєзвалище під Костополем належить місцевому фермерському господарству. Його директор Віктор Свинарський уклав з тернополянами договори про вивіз сміття і відтоді побутові відходи з Тернополя помандрували на Рівне нщину.

Та тернопільське сміття на Рівне нщині подобається не всім. Особливо - голові Костопільської райради Віктору Талащуку. Він цілком серйозно заявляє: у майбутньому це може мати катастрофічні наслідки для міста. Поруч - нове кладовище і міський водогін, в якому вода і без того не відповідає державним нормам.

Втім, нічого протизаконного у своїй роботі Віктор Свинарський не бачить. Він запевняє, що нічого не порушував і як доказ показує необхідні дозволи.

Костопільські чиновники тимчасово припинили роботу сміттєзвалища. Поки не з'ясують чи законно тут приймають сміття з Тернополя. Проте, для місцевих жителів це слабка втіха. Якщо порушень не знайдуть, вже влітку Костопіль і навколишні села ризикують опинитись у полоні смороду і залишитись без чистої води.