З ініціативи Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука завтра, 16 квітня, на базі цього комунального закладу провідні спеціалісти Центру серця – клінічної лікарні «Київський міський центр серця» на чолі з директором, відомим кардіохірургом, доктором медичних наук Борисом Тодуровим проведуть консультаційний прийом хворих з проблемами серця.

Початок о 9.00.

– Особисто Борис Михайлович буде проводити прийом з 9.00 до 11.00. Далі упродовж двох годин кардіолог планує прочитати лекцію для рівненських лікарів в актовій залі діагностичного центру. В цей же час дві бригади фахівців, які приїдуть зі своїм обладнанням, продовжать прийом. Запрошення Борис Тодуров отримав від нас місяць тому, упродовж цього часу ми відбирали пацієнтів для обстеження – як дорослих, так і дітей. Записатися на прийом можна зателефонувавши у відділення функціональної діагностики за номером телефону 63 58 93 (Юлія Драчук або Марія Громик). Наголошую, що консультація безкоштовна і всі бажаючі, які попередньо запишуться на прийом, будуть обов’язково оглянуті, – проінформував в.о. головного лікаря Рівне нського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука Роман Шустик.

ДОВІДКОВО: Борис Михайлович Тодуров (02.01.1965 р.н.) – член–кореспондент Національної академії медичних наук України, відомий український кардіохірург, який здійснив першу в нашій державі трансплантацію серця, що дозволило Україні потрапити в число європейських країн з найвищим рівнем розвитку медицини. Очолюваний ним Центр серця – клінічна лікарня «Київський міський центр серця» відкрито наприкінці 2007 року. Центр обслуговує й консультує не тільки киян. Потужність центру – 150 ліжок, у тому числі 110 ліжок для дорослих і 40 – для дітей. Перша операція на серці тут зроблена наприкінці січня 2008 року. За один рік у центрі успішно проводять 1,5 тисячі унікальних операцій європейського рівня. Знаний в Україні кардіохірург Борис Тодуров та його колеги з гуманітарною місією побували в Іраку, Косовому, Єгипті, Азербайджані. Нерідко їм доводилося оперувати жертв збройних конфліктів, зокрема, дітей.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради