Прокуратурою Рівненської області розпочато досудове розслідування за фактом невиконання заступником голови однієї із сільських рад Рівненського району судового рішення (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України).

Йдеться про ухвалу Рівне нського міського суду від 27.03.2015, відповідно до якої відсторонено від посади голову цієї ж сільської ради, що підозрюються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у сумі понад півмільйона гривень

Суд, приймаючи вказане рішення, визнав достатніми доводи прокурора та слідчого про те, що підозрюваний, перебуваючи на своїй посаді, може протиправно перешкоджати встановленню об'єктивної істини під час розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаної із вимаганням, та вчиненої за попередньою змовою групою осіб).

Однак, незважаючи на вимогу суду, яка підлягає негайному виконанню, жінка-посадовець сільської ради умисно не вжила жодних заходів до її виконання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено здійснювати слідчим міліції.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області