До учасниць проекту "Чиста лікарня безпечна для пацієнта" долучилася перша на Рівненщині центральна районна лікарня.

Так, у Млинівській ЦРЛ «чистий» статус отримало акушерсько-гінекологічне відділення.

Офіційне вручення сертифікату відбулося 9 квітня. Здобути почесне звання «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» медикам акушерсько-гінекологічного відділення вдалося за усталеною схемою. Кілька місяців тому спеціаліст асоціації «Служба організації інфекційного контролю» оглянула усі приміщення закладу та надала рекомендації для вдосконалення гігієнічно-санітарних умов. У відділенні швидко запровадили нові схеми і методи дотримання чистоти.

«Колектив лікарні дуже загорівся бажанням продовжити розпочату справу, - розповів головний лікар Млинівської ЦРЛ Віктор Ковальов. - Ця ініціатива зіграла неабияку мотиваційну роль і долучатися до проекту необхідно всім відділенням».

Між іншим, повторні перевірки поступово проходять відділення та лікувальні заклади Рівне нщини, які здобули звання «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» раніше. Зокрема, нещодавно «іспит» знову витримали Центр лапароскопічних та мініінвазивних хірургічних втручань і кардіологічне відділення Рівне нської обласної клінічної лікарні. Ці лікарняні підрозділи отримали «чистий» статус рік тому і, згідно з правилами проекту, прийшов час планової перевірки. Для цього на Рівне нщину було запрошено спеціаліста з інфекційного контролю, яка оглянула відділення. Результат виявився позитивним - обидва відділення успішно підтвердили звання та отримали відповідні сертифікати.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.