Таку інформацію розмістила користувач соцмережі ВК ((https://vk.com/stop___me?w=wall12570816_8975)(Stop Me)).

Зокрема, у повідомленні зазначили:

"Друзі! В Рівному ходить шахрайка і забирає скриньки з пожертвами на операцію для Івана Євчука. Ось що сталося сьогодні:

в нас в Майстерні кави стоїть скринька для збору коштів на операцію для Вані, Також ми робили раніше благодійний концерт для Вані. Маму знаємо особисто. І сьогодні приходить жіночка, років біля 30, блондинка, і просить в бармена замінити скриньку на нову, а з грошима забрати, бо мама зараз в лікарні. Бармен мені передзвонила, я підійшла, і ця жінка розповідає, що зараз мама Вані співпрацює з фондом. Назву я не розчула, вона її якось невнятно так назвала. Показувала мені документи, де написано великими літерами слово ФОНД. Але я дуже поспішала, і, на жаль, була не уважна і не роздивилася назву. Я попросила, щоб мама Вані мені передзвонила, і лише з її дозволу я віддам скриньку. Ця шахрайка записала мій номер і пішла. І більше не повернулася. Я зателефонувала до мами Вані, і мама розповіла, що ця жінка вкрала вже не одну скриньку в них: в аптеці їй віддали скриньку, і в одному з кафе теж без дозволу мами не захотіли віддавати скриньку, і скриньку в цей день просто вкрали.

Прошу допомоги в поширенні інформації, і, якщо у когось з вас в магазині, кафе і тд. стоїть скринька, попередьте працівників, щоб ні в якому разі нікому (крім мами Вані) не віддавали скриньку.

ПС: Фото Вані та його мами прикріпляю"

Зазначимо, що у Рівному неодноразово шахраї намагаються нечесним способом заволодіти коштами, призначеними на благодійність. Окрім того, рівняни не раз були свідками ситуацій, коли в маршрутках міста збирають кошти на операції дітям, хоча таких пацієнтів у лікарнях насправді не має.

Тому просимо рівнян звертати увагу на тих, кому даєте гроші, та перевіряти інформацію про незнайомі вам благодійні організації.

Будьте уважними, адже шахраї користуються благими намірами та добротою, і щоразу придумують нові способи заволодіння чужими коштами.



pic

pic

pic