Сталося це ще напередодні нового року, але досі мама-левиця не дозволяла побачити своїх малюків. Нині їм півтора місяці і тепер вони живуть окремо. Як ведеться маленьким і великим мешканцям зоопарку морозної зими - бачила Анна Яцук.

Зима сховала теплолюбивих тварин рівненського зоопарку у затишні приміщення. З двору перебралися лемури та сервали. Сурікатам збудували теплий будиночок, де їх обігріває конвектор. Температура не нижче 10 - ти градусів тепла.

Клітку з левами вже багато років обігріває грубка. Тварини морозу бояться, але інколи все ж виходять на вулицю. Незвично пусто нині у вольєрі з улюбленцями всіх відвідувачів зоопарку — приматами. Гамадрилів сховали у будиночку адже низька температура шкідлива для їхнього здоров'я.

Полярні сови нині тішаться. Холодна пора року - їхня стихія. Не бояться морозу і тигри. Вони навпаки ще й качаються у снігу. Постійно на очах у відвідувачів є й лисиці, вовки, олені, вівці, дикі кабани, лами та свійські коні. Незвично бачити серед засніженого зоопарку і верблюда. Чималий шар теплої шерсті не дає йому мерзнути. Доволі впевнено у січневий мороз почуваються риби, змії та комахи. Адже постійним їхнім місцем перебування є тераріум де завжди тепло та комфортно. На деякий час їхніми сусідами стали й нещодавно народжені троє левенят. Саїд, Кора та Лора живуть вже окремо від батьків. Особливу любов та увагу левенята проявляють до деяких працівників зоопарку. Останні також приязно ставляться до левенят.

Побачити левенят та інших мешканців рівненського зоопарку можуть всі охочі. Адже незважаючи на сильні морози життя у звіринці вирує.