Правозахисники радять рівнянам боротися зі слизькими вулицями позовами на винуватців. А вони таки є, і це не погода. Відповідальних за травми через ожеледицю закон трактує однозначно і передбачає компенсацію потерпілим. Правовий лікнеп для пішоходів і комунальників - у наступному сюжеті.

Переломи, забої, розтягнення. Щодня на слизьких вулицях Рівного травмується більше десятка людей. Міські чиновники себе винними не вважають. Організації мусять прибирати прилеглу територію якщо та у їхній власності чи оренді, решта міста - із дорогами, тротуарами, дворами - парафія комунальників, наголошують юристи.

Якщо невдало впали - одразу викликайте на місце "швидку", радять юристи, особливо якщо поруч немає свідків. Місце, де отримано травму, буде вказано лікарем у картці, тож у суді легко знайдуть винуватця. Тим часом рівнян, схоже, таки допекло. Вони готові позиватися.

Позов до міської влади має туманні перспективи - визнають юристи. Кажуть, судді зазвичай виносять рішення на користь чиновників. Але правозахисники радять не здаватися без бою.

Юрист резюмує: якщо рівняни себе поважають, то чиновникам таки доведеться обрати що дешевше - навести у місті лад чи платити компенсації потерпілим.