Акційні програми кредитування енергоефективного обладнання представили на семінарі-практикумі для представників ОСББ, житлово-комунальних кооперативів та теплопостачальних компаній Рівненщини.

Так, представник Рівне нської філії АТ «Ощадбанк» Роман Маланчук розповів про державну програму стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів.

«Жителі Рівне нщини при оформленні кредиту на заміну котла на негазовий можуть розраховувати на компенсацію до 20 відсотків його вартості, а при утепленні індивідуальних будинків - до 30 відсотків, але не більше десяти тисяч гривень», - зазначив Роман Маланчук.

Про вигідні умови кредитування ОСББ, житлово-комунальних кооперативів та теплопостачальних компаній розповіли і представники «Укргазбанку». Зокрема, начальник відділу Рівне нської філії Олександр Шкіндер, акцентував увагу на тому, що відсоткова ставка за користуванням кредитом на енергоефективне обладнання буде становити всього 0,01 відсотків річних. Такі кредити можна оформляти на купівлю приладів обліку та регулювання тепла.

«Житловий фонд Рівне нщини всього на третину обладнаний приладами обліку та регулювання подачі теплоносія. Таким устаткуванням необхідно облаштовувати будинки. Адже споживачі матимуть змогу контролювати та регулювати подачу тепла, а відтак – заощаджувати свої кошти», - зазначив заступник директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Валерій Гуз.

Про це повідомили у прес-службі РОДА