На гачок телефонних шахраїв потрапила пенсіонерка із Здолбунова, яка віддала всі свої заощадження за те, щоб врятувати сина.

78-річна Марія прокинулася від нічного телефонного дзвінка. Чоловічий голос у слухавці повідомив, що її сина затримали працівники міліції за скоєння дорожньо-транспортної пригоди. За «вирішення» проблеми матері запропонували розрахуватися грішми.

Втративши від переляку здоровий глузд, жінка якнайшвидше намагалася виконати умови шахрая, аби «залагодити» справу. Щоправда, телефонному додзвонювачу остання повідомила, що у неї є лише 10 тисяч гривень і сама запропонувала негайно їх віддати, назвавши зловмиснику свою адресу проживання. Через деякий час пенсіонерка винесла гроші до під’їзду та віддала невідомим чоловікам, котрі на неї чекали. Лише згодом вона зателефонувала своєму синові, аби дізнатися, чи вже вирішено питання із затриманням. Поспілкувавшись зі своєю дитиною, зрозуміла, що її цинічно ошукали.

— Працівники Здолбунівського РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою), — повідомив начальник Здолбунівського РВ майор міліції Олександр Панасюк. — Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років. Наразі триває досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян бути обачними і в жодному разі не вірити на слово невідомим особам, ким би вони не представлялися у телефонній розмові та що не говорили б. Зазвичай шахраї телефонують у нічний час, аби співрозмовник мало що зрозумів, змусивши його до швидких та необдуманих вчинків.

Якщо вам зателефонував невідомий і повідомив про неприємну ситуацію, що нібито сталася із кимось із ваших родичів чи близьких, поцікавтеся в останніх, чи все у них гаразд, і негайно телефонуйте на номер «102», тим паче, якщо вони представляються працівниками правоохоронних чи контролюючих органів.

Про це повідомили у прес-службі Здолбунівського РВ УМВС України в Рівне нській області