Мало знати скільки будинок витрачає тепла, треба встановлювати прилади регулювання його споживання. На цьому сьогодні акцентували увагу ініціатори навчального семінару практикуму із запровадження систем обліку та автоматичного регулювання рівня споживання теплової енергії. Отож, які та для чого потрібні лічильники на тепло

У час, коли зростають тарифи на комунальні послуги, перед кожним постає питання - як споживаючи - платити менше. Один-єдиний вихід - мати облік та можливість регулювання рівня споживання. Мова йде зокрема про споживання тепла. Як правильно впроваджувати системи обліку та автоматичного регулювання споживання тепла вчили керівників районів й міст Рівне нщини, теплопостачальних підприємств, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів.

Прилади обліку тепла - обладнання не з дешевих, відтак споживачам пропонують один з найреальніших шляхів його придбання - у кредит.

Загальний рівень впровадження обліку на Рівне нщині - 29%, але не скрізь є можливість регулювання. А саме це відзначають експерти впливає цифри у квитанціях, та власне на процедуру розрахунків за спожите тепло.

Тепер справа за Жеками та ОСББ, які вже вирішуватимуть, чи приставати на пропозиції ініціаторів навчального семінару. Втім, у профільному департаменті наголошують, лічильники зменшують рівень споживання тепла щонайменше удвічі, з окупністю в три-чотири місяці.